Har Pingoo fått en uppvärmning?

Hallå Pandor,

igår sökte vi igenom Panfus alla kuster. Men förgäves! Ingen visste något om den ledsna Pingoo, som Kamaria sett i sin kristallkula. Lenny hade visserligen sett en delfin när han surfade, men han visste inget om någon pingvin. Dr. Feelgood har en del Pokopets som patienter. Men ingen av dem var en ledsen Pingoo.

Istället är Dr. Feelgood riktigt orolig för den lilles hälsa. Egentligen så är ju pingviners naturliga miljö Antarktis. Pingoo skulle ju kunna få en uppvärmning här på vår varma ö.

Om jag har förstått det rätt så är det ungefär som en förkylning. Fast för djur som kommer från ett område där det är kallt till ett där det är varmt…eller något sånt. :rolleyes: Dr. Feelgood rekommenderar så mycket kyla som möjligt åt Pingoo när han är här. Det är ett bra tips. Men vi vet fortfarande inte varför Pingoo är så ledsen eller när han kommer till Panfu. Plötsligt fick vi en idé! Vi kunde ju fråga Horst Hering, kaptenen i hamnen! Han gör ju inget annat om dagarna än att titta på havet. Han kanske har sett något?

När vi kom till hamnen så förstod vi direkt att vi var på rätt spår. Horst Hering var upprörd. Han tittade genom sin kikare och skrek högt “pingvin!!! Hjälp!” shock: Vad var det frågan om? Och varför behöver Pingoo hjälp?

Det berättar vi i morgon. Nu måste vi först fråga Professor Bookworm, hur vi bäst skyddar Pingo från en uppvärmning, eller kanske till och med värmeslag.

Håll höjd
Ell
a och Max


Kommentera snälla :)

Om du kommenterar, kan du räkna med att jag blir glad!:

Ditt namn:
Spara namn?

E-postadress: (Det är bara jag som ser den och den publiceras inte)

Din sida/blogg:

Vad vill du säga mig?:

Trackback
RSS 2.0